Tuinonderhoud

UW TUIN 4 SEIZOENEN IN CONDITIE

Elke tuin is een levend en levendig samenspel van bomen, struiken, planten, bloemen en gras. Wat u ook zaait of plant: periodiek onderhoud is van levensbelang voor uw tuin. Het is een misvatting dat een pas aangelegde tuin er enkele jaren zonder onderhoud tegen kan. Het is zaak om de vruchtbaarheid van de bodem in de gaten te houden. U moet regelmatig bemesten en kalk strooien om de bodem in de conditie te houden.

HOUD UW TUIN VITAAL

Een bewerkte grond verstoort het bodemleven. Vrijwel alle plantenziekten komen voort uit een bodemprobleem. De plant is verzwakt omdat hij onvoldoende water en voedingsstoffen op kan nemen. In zo’n situatie hebben ziekten volop kans om toe te slaan. Hoveniersbedrijf Kouwenberg gebruikt meststoffen en bodemverbeteraars voor herstel. De opnamecapaciteit van de wortels neemt toe. De symbiose tussen gunstige schimmels en bodembacteriën komt weer op gang. En ziekteverwekkers krijgen veel minder kans.

4636c691085889e1c5982304ac1ac172.jpg

BLOEIEN + GROEIEN = SNOEIEN

Snoeien is een belangrijke schakel van tuinonderhoud. Bomen, hagen, heesters en vaste planten blijven gezond door ze regelmatig te snoeien. Zo krijgen ze de ruimte die ze nodig hebben, behouden ze hun vorm en krijgt de bloei een stimulans. Hoveniersbedrijf Kouwenberg beschikt over de benodigde plantenkennis om professioneel te snoeien. Elke plant of struik vraagt immers om een andere snoeitechniek. En ook de seizoenen spelen een rol in de frequentie van snoeien.

STAPPENPLAN TUINONDERHOUD

Diagnose op locatie, eventueel bodemonderzoek (meten= weten), bespreking uitslag bodemonderzoek en advies, uitvoeren werkzaamheden en nazorg.